Port bagaj seyahat severler için adeta bir kurtarıcıdır. Seyahat sıklığınız ne olursa olsun, aracınızın bagajında yeterli yer yoksa eşyalarınızı sığdırmak kabus olabilmektedir. Valizler ve diğer gereksinim duyduğunuz eşyaları yerleştirecek yeterli bir alan bulamazsanız genelde kendi yerinizden feragat etmek zorunda kalırsınız. Ancak uzun yol bagaj önerileri kesinlikle konforunuzu sağlamak üzerine olduğu için koltuklarda eşyalarınızın yer kaplaması pek de hoşunuza gitmeyebilir.

Geniş bagaj hacmi olmayan araçlar için port bagaj kullanımı şahane bir alternatiftir. Hatta tek çözüm yoludur da denebilir. Çünkü aracı genişletmek mümkün olmayacağı için ilave alanlar oluşturmak ancak portatif bir bagaj ile mümkün olacaktır. Port bagaj istediğiniz ölçü ve modellerde tercih edebileceğiniz ürünlerdir. Daha önce port bagaj kullandınız mı? Ya da kullanmadıysanız ve kalabalık da bir aileyseniz eşyalarınızı nasıl istifliyorsunuz?

Port bagaj kullanımının ne denli rahat olduğu konusunda hemen herkes fikir sahibi olabilmektedir. Bu ürün gruplarının gerçekten yerden tasarruf ettiği, dağınık görüntüyü önlediği ve keyifli bir yolculuk sunduğu aşikardır. Yine de dikkat etmeniz gereken konulardan biri port bagaj seçimi olacaktır. Port bagaj seçerken dikkat edilecekler; kalitesinden, ebadına kadar birçok kriterden oluşur.

 Port Bagaj Nedir?

Port bagaj nedir sorusu genelde ürünün işlevi ile alakalı olarak akla gelmektedir. Port bagaj, arabaların iç veya dış kısımlarına monte edilen taşınabilir bagajlardır. Daha çok yaz mevsiminde araçların üstünde veya yan tarafında gördüğümüz bagajlar bunlara örnektir. Port bagaj kullanılmasının amacı aracın mevcut bagaj hacminin genişletilmesi ve bagaja sığmayan eşyaların buraya yerleştirilmesidir. Eşyalarınızın yapısı veya büyüklüklerine göre farklı ebatlarda port bagaj seçimi yapabilirsiniz.

Port bagaj yalnızca yaz mevsimlerinde kullanılan bir ürün değildir. Tatil ya da herhangi bir sebeple seyahate çıkacaksanız yanınıza birçok eşya almak durumunda olacaksınızdır. Hatta uzun süreli bir yer değişikliği ise alacağınız eşyalarınız da bu ölçüde fazla olacaktır. Port bagaj alırken sizin gereksinim duyduğunuz bagaj ölçüleri ne olurdu? Bir yerden bir yere giderken yorganını bile yanında götürenlerden misiniz? Veya çocuklarınızın kutu kutu oyuncaklarını da yanınızda mı taşıyorsunuz?

Gezi boyunca ihtiyaç duyacağınız her şeyi gönül rahatlığıyla yanınıza almak için bir port bagaj işinizi görecektir. Arabada yer kaplamasın, gereksiz dağınıklık olmasın, bu kadar eşya arasında aradığımızı nasıl bulacağız gibi dertlerden kurtulmak için port bagajla yolculuk yapabilirsiniz.

Doğru bir ürün satın alırsanız ne valiz yapmaktan ne de kilometrelerce uzaklara yolculuktan korkmazsınız. Aksine, her zaman konforlu ve keyifli bir seyahat olanağına sahip olursunuz. Port bagaj sistemi size pratik ve rahatlık odaklı çözümler sunar.

Port Bagaj Nasıl Kullanılır?

Eğer daha önce iyi bir ürün kullanmadıysanız; port bagaj nasıl kullanılır, sağlam mıdır, uzun ömürlü müdür gibi düşünceler sahip olabilirsiniz. Belki de daha önce kalitesiz bir port bagaj deneyimi yaşadınız. Bu sebeple bizi yarı yolda bırakır mı gibi kaygılar taşımanız da normaldir. Ancak kalitesinden emin olduğunuz ve sizin ihtiyacınız olan ölçülerde bir ürün alırsanız böylesine tatsız tecrübeler yaşamanız pek mümkün değildir.

Port bagajlar arabanın içerisine ya da dışına olmak üzere iki türde kullanılabilir. Son dönemlerin trend araç eşyalarından olan bu ürün, gezginler için adeta arabanın anahtarı kadar elzem bir eşya haline gelmiştir. Port bagaj eşyaları toplamada işe yarar bir yapıda olduğu gibi aynı zamanda muhafazalı bir şekilde taşınmasını da sağlar.

Araç üstü port bagaj tercih edecekseniz çıta, montaj aparatı, kelepçe ve kilit gibi malzemeler kullanılır. Bu malzemeler ile ürünü kolayca ve sağlam bir şekilde aracınıza monte edebilirsiniz. Eğer araç içi port bagaj kullanacaksınız o zaman da koyacağınız alana göre monte edip etmemek size kalmıştır.

Normal bagajdan daha çok ve daha düzenli bir biçimde eşya alma kapasitesi bulunan port bagaj ürün grupları aracınızın performansını etkilemez. Yani yükünüzün fazlalaşması hiçbir soruna yol açmaz. Çünkü port bagaj montajı ve içinin eşya alma niteliği dengeli olarak taşınmak üzerine üretilmiştir.

 Port Bagaj Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Port bagaj satın alırken veya kullanımında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Aslında bakılırsa kullanımı son derece kolay ve sıfır risk olsa da ürünü alırken doğru seçimler yapmanız bu durumu şekillendirir. Yani işlevsiz ve kalitesiz bir ürününüz varsa verim alamayabilirsiniz. Hatta yoğun eşya kapasitesi gibi durumlara göre ürünün kırılması dahi söz konusu olabilir. Ancak doğru bir port bagaj seçimi yaptıysanız hiçbir sıkıntı yaşamadan yıllar boyu aynı ürünü kullanabilirsiniz.

Port bagaj alırken dikkat etmeniz gerekenler öncelikle ihtiyaçlarınızı belirlemek olacaktır. Küçük boy port bagaj işinizi görür mü? Yoksa sizin ihtiyacınız büyük boy port bagaj mı? Aracınızın üstüne mi arkasına mı monte edeceksiniz? Tüm bunları yanıtladıktan sonra ayarlanabilir barları olan ürünleri seçmeye özen göstermelisiniz. Çünkü bu sayede port bagaj her arabaya uyumlanabilecektir.

Port bagaj kalitesi de en önemli, unsurlardan biridir. Aracınızın ağırlık dengesine uygun, kar ve fırtına gibi zorlu koşullardan etkilenmeyecek sağlam ürünler seçmelisiniz. Port bagaj üretim malzemesi de son derece önemlidir. Alüminyum, ABS, PMMA gibi dayanıklı malzemelerden üretilip üretilmediği port bagaj seçiminde dikkate alınması gereken hususlardır.

İçinde bulunan ürünlerin deforme olmaması için güneş ışığından koruyan filtrelerin olması port bagajda aranan özelliklerdendir. Ayrıca port bagaj açılma yönü yolda durmanız gerektiğinde hangi tarafa baktığıyla alakalı olarak önem taşır. Çünkü otoyola doğru açılıyorsa arabaların sıkça gelip geçmesi kazalara yol açabilir. Bu nedenle dikey açılan ya da çift taraflı port bagaj tercih etmek en mantıklısı olacaktır.

Port Bagaj Modelleri ve Fiyatları

Port bagaj fiyatları, ürünün özellikleri kadar merak edilen bir konudur. Port bagaj modelleri, kalitesi ve ölçüleri fiyatlarda belirleyici bir etkiye sahiptir. Yani ucuz bir ürün satın almak çoğunlukla çok daha pahalıya mal olacaktır. Zira kısa zamanda kırılacak, bozulacak veya içindeki eşyalar zarar görebilecektir.

Port bagaj fiyat ve modelleri aracınızın modeline göre değişkenlik gösterebilir. Büyük bir aile arabanız mı var? Yoksa standart bir araca mı sahipsiniz? Aracınızın büyüklüğüne göre ürün seçmeniz gerekse de dengeli bir yapıda olan port bagajların büyük boylarını seçmenizde hiçbir problem oluşmaz. Yani burada aracınızın niteliği önem taşıyor olsa da fonksiyonel ve yüksek kaliteli port bagajlar hemen her araç için uygun olacaktır.

Dikey, yatay, montajlı, montajsız, kare, uzun gibi birçok formda port bagaj mevcuttur. Dilerseniz aracınızda her daim monte edilmiş bir halde duracağı gibi, istediğiniz zaman çıkarabilirsiniz. eturanavm.com sitesinde istediğiniz modeldeki ürünler inceleyebilir, aracınız uygun olan ve ihtiyaç duyduğunuz port bagajlardan birini seçebilirsiniz.

Dağ aracı, spor araba ya da kamyonet tarzı araçlarda modellere göre ürün tercihi yapabilirsiniz. Ayrıca görsel açıdan da aracınızla uyumlu renklerdeki port bagaj seçimlerinizle şık bir hava yakalayabilirsiniz. Tatil keyfinizi arttıracak, yol konforunuza katkı sağlayacak ve eşyalarınızı mükemmel biçimde koruyacak port bagaj seçenekleri için alışverişe şimdi başlayın. Port bagaj ve diğer araç ürünleri için eturanavm.com sitesinde binlerce alternatif bulacaksınız.